Grenaderløpet har fått uventet konkurranse den 20. februar!

Midt i november dukket det opp et nytt renn – 5-mila – som troll av eske. Med massiv markedsføring, profilerte utøvere i ledelsen, TV-avtaler, tunge sponsorer og langløpslaget Team Santandre og manager Nils Marius Otterstad i spissen, tar de seg til rette.

Klikk på bildet for å vise det større - Grenaderlopet_-_informasjon
Alt dette uten at rennet er godkjent av skikretsen eller skiforbundet. Verken vi som arrangerer Grenaderløpet for 40. gang eller Skiforeningen som har ansvar for mye av løypenettet i marka er pr. dato blitt kontaktet.
Å gjenopplive 5-mila har vi ikke noe imot, og det vil sikkert bli et godt tilbud, men det vi reagerer på er måten det gjøres på. At det skal arrangeres to lange turrenn samme dag, i samme område og uten at dette er koordinert gjennom terminlistearbeidet, er oss helt uforståelig.
Etter mange runder med NSF og skikretsen ble IL Heming, som står som teknisk arrangør, bedt om å finne ny dato og få rennet godkjent. Selv etter purringer er ikke noe skjedd.
Det 40. Grenaderløpet har av denne grunn hengt i en «tynn tråd», men av respekt for alle trofaste deltakere avvikles rennet med det antall løpere som melder seg på. SK Grenaderen, med et fåtall medlemmer organiserer rennet, men på selve renndagen er 11 klubber og foreninger med rundt 150 funksjonærer ansvarlig for løypa, start, 6 matstasjoner, mål, samband, sikkerhet mm. Grenaderløpet er ressurskrevende og stiller store krav til sikkerhet, men alt arbeid gjøres på dugnad.
5-mila uttaler at de fant et «smutthull» i terminlisten, at de ønsker et godt samarbeid med Grenaderløpet og at arrangørklubben(e) skal styrkes økonomisk. For hvem mener de det er et «smutthull»? Uten kontakt kan ikke et samarbeid fungere! Å ta grunnlaget fra 11 klubber/foreninger er ikke å styrke økonomien for disse!
Vi stiller oss følgende spørsmål:
- - -
Er det greit at arrangører tar seg til rette på denne måten?
Fremmer dette frivilligheten, et bredt tilbud og dugnadsånden?
Blir årets Grenaderløp det siste?

 

© Grenaderen             post@grenaderen.com        Created by Konkylie Data